Regie over je eigen leven is ook waar PsyNet voor staat! Je kunt nu nog meer grip op je situatie krijgen, in crises, maar ook in periodes van herstel en rust.
We zijn dan ook blij dat we de crisiskaart in PsyNet mogen aanbieden, zodat hij ook digitaal gebruikt kan worden.
Waarom Psynet?
De Crisiskaart kan worden gemaakt binnen Psynet. Dat is een platform op internet waarmee de kaarthouder de Crisiskaart toegankelijk kan maken voor het eigen netwerk. Psynet biedt de cliënt/eigenaar van de crisiskaart de mogelijkheid de verschillende partijen die betrokken zijn bij een crisissituatie in een keer met elkaar in contact te brengen. Dat zijn de mantelzorgers, familie, hulpverlening en of huisarts. Met één druk op de knop kan de kaarthouder iedereen informeren over veranderingen in zijn/haar situatie en kan toegang worden gegeven tot de crisiskaart en het crisisplan. Psynet is zo ook een handig middel om veranderingen op je kaart mee te delen aan je netwerk en om vertrouwenspersonen toe te voegen of af te voeren.
Psynet voldoet aan de hoogste beveiligingscriteria en biedt optimale bescherming van je gegevens.
Over Psynet kan je consulent je verder informeren als er vragen zijn.
In Psynet bepaalt de kaarthouder zelf wie toegang heeft tot welke informatie en hij kan deze toegang ook zelf weer beëindigen.
Wat is PsyNet?
PsyNet is een digitaal platform voor cliënten met psychiatrische problematiek en hun hulpverleners, ongeacht de instelling. In PsyNet heeft iedere cliënt zijn eigen digitale dossier. De patiënt kan zelf betrokken hulpverleners vragen om deel te nemen aan PsyNet. Zo vormen de cliënt en zijn hulpverleners een digitaal samenwerkings-netwerk. PsyNet is dus een ICT-tool die netwerkzorg ondersteunt.
Via PsyNet hebben alle netwerkleden direct het overzicht wie er bij de zorg betrokken zijn, welke zorginformatie gedeeld wordt en zij kunnen elkaar nu in een beveiligde omgeving berichten sturen. Bij nieuwe berichten ontvangen zij hiervan een melding in de mailbox.
Hoe werkt het?
Bij start met PsyNet is het dossier nog leeg. De cliënt kan met de facilitator on-line een crisisplan opstellen en op basis daarvan een Crisiskaart. Wanneer deze gereed is kan hij zijn netwerk informeren en toegang geven tot het plan en de kaart. Onder andere wordt met de contactpersonen en hulpverleners afgesproken wie, welke rol speelt in het geval van een crisissituatie. Desgewenst kan de kaarthouder ook afspreken dat de mensen in het netwerk elkaar kunnen informeren bij bijvoorbeeld een opname of een acute situatie, zodat iedereen geïnformeerd is en de juiste zorg verleend kan worden.
Door alle belangrijke informatie in PsyNet te delen, verloopt de hulpverlening efficiënt en helder.
Ervaring van een zorgverlener: “Samen met één van mijn cliënten werk ik in PsyNet. Het leek ons handig om één meer algemeen behandelplan aan te maken. Toen pas viel het me op dat mijn cliënt bij alle verschillende instellingen een verschillend behandelplan had, vijf behandelplannen! Doordat ik niet weet wie waar aan werkt, is het erg lastig voor mij om de geboden zorg op elkaar af te stemmen. In overleg met de cliënt hebben we in PsyNet opgenomen welke onderdelen voor haar van belang waren en wat ze daarin van wie nodig had. Voor ons allemaal heeft dat overzicht en focus opgeleverd.”
Meer weten?
Wilt u meer weten over Psynet en de crisiskaart dan kunt u contact maken via info@crisiskaartutrecht.nl of met het Steunpunt GGZ Utrecht via: 030 2333884.
Wat kan er meer met Psynet?
Psynet biedt cliënten en hulpverleners nog meer mogelijkheden om elkaar te informeren en af te stemmen over zorg en hulpverlening. Voor informatie daarover kunt u terecht op de website www.psynet.nl of bij het projectteam per mail via psynet@umcutrecht.nl
U komt dan in contact met Elisabeth Vonk ( beleidsmedewerker / maatschappelijk werker) of Karin Hagoort (projectmanager).