Maak de hulpkaart

Zo maakt u de hulpkaart!

U maakt u de hulpkaart door het formulier van de hulpkaart in te vullen. U vindt het formulier hieronder in het “stappenplan”. Op het formulier kunt u die informatie zetten waardoor anderen u goed kunnen helpen wanneer u dat zelf even niet meer kan.

Gelijk aan de slag, vul het in.

Op de kaart geeft u aan wat er met u aan de hand is, welke hulp u nodig heeft, wie contactpersonen zijn die gebeld kunnen worden en die ook op de hoogte zijn van uw probleem

Verder kunt u aangeven welke bejegening het beste past bij u en welke medicijnen u gebruikt of welke medicijnen effectief zijn wanneer het niet goed gaat.

De kaart  is opgemaakt met het doel dat omstanders op straat die u niet kennen en geen specialistische kennis hebben weten hoe te handelen wanneer het niet goed met u gaat. Wees dus duidelijk en vermijd overbodig jargon of medische termen.

Houd er wel rekening mee dat niet alle informatie voor iedereen bedoeld is.

Invullen van de kaart

U gaat naar het invulformulier, vult het formulier online in en stuurt hem op via de knop "hulpkaart aanvragen". Wij sturen de kaart dan per post naar uw huisadres.

Op het formulier vindt u aan de linkerkant een toelichting per thema als ondersteuning bij het invullen van de tekst. Aan de rechterkant staat het lege voorbeeld dat u zelf kunt invullen.

De hulpkaart is opgebouwd uit verschillende vakken die per vak ingevuld kunnen worden.

Een paar vakken zijn vooraf ingevuld. Die hoeft u verder niet invullen. De andere vakken hebben alleen een tussenkop en daar kunt u de tekst invullen die u zelf wilt invullen. Per vak zijn er negen regels beschikbaar. Houd daar rekening mee, wees kort en kernachtig.

Wij hebben een stappenplan gemaakt voor het downloaden en invullen van de hulpkaart. Dat stappenplan vindt u verderop in de tekst.

Hoe maak je de hulpkaart?

Stap 1:  Ga naar ons hulpkaart formulier pagina
Stap 2: Vul het formulier in
Stap 3: Verzend het ingevulde formulier
Stap 4: Wij printen de kaart uit en sturen het per post naar u. Er zijn geen kosten aan verbonden. U de kaart gratis thuis gestuurd.

De kaart  is opgemaakt met het doel dat omstanders op straat die u niet kennen en geen specialistische kennis hebben weten hoe te handelen wanneer het niet goed met u gaat. Wees dus duidelijk en vermijd overbodig jargon of medische termen. De tussenkopjes op de kaart zijn met dat doel gekozen.

Op de pagina vindt u aan de linkerkant een toelichting per thema als ondersteuning bij het invullen van de tekst.

Aan de rechterkant staat het formulier dat u zelf kunt invullen.

Privacy
Na het verzenden worden uw gegevens vernietigd. Wij slaan geen bestanden of gegevens op om uw privacy te bewaken.

Met het invullen van de hulpkaart geeft u ons (steunpunt GGZ Utrecht) toestemming om de kaart af te drukken en te verzenden naar u onder de voorwaarde dat wij na verzending alle gegevens vernietigen.

Op deze dienst van het Steunpunt is de privacyverklaring van het steunpunt onverkort van toepassing. Klik voor de tekst van de privacyverklaring hier.

Invullen van de kaart
De hulpkaart is opgebouwd uit verschillende vakken die per vak ingevuld kunnen worden.

Een paar vakken zijn vooraf ingevuld met een logo en met tekst. Die kunt u verder niet invullen. De andere vakken hebben alleen een tussenkop en daar kunt u de tekst invullen die u zelf wilt invullen. Per vak zijn er negen regels beschikbaar. Houd daar rekening mee bij het maken van de tekst. Wees kort en kernachtig.

Bijhouden van de kaart
Het kan voorkomen dat na een periode uw gegevens niet meer actueel zijn. U kunt dan een nieuwe kaart aanmaken en deze wordt u opnieuw  gratis toegezonden.

Hulp bij het invullen
Indien u  vragen heeft of geholpen wil worden bij het invullen van de kaart kunt u hulp vragen bij uw eigen hulpverlener of een afspraak maken met Hulpkaart Utrecht voor ondersteuning en advies bij het opstellen van de kaart, of voor doorverwijzing naar een consulent bij u in de buurt.  (Zie onze contactgegevens.)

Wilt u meer weten over de crisiskaart, of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van Crisiskaart Utrecht, op info@crisiskaartutrecht.nl of telefonisch: 030 2333884 (ma / do van 09.30 - 12.30 uur)

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op.

Ik ga akkoord met de privacy policy van Hulpkaart Utrecht

Crisiskaart Utrecht
(t) 030 23 69 320
(e) info@crisiskaartutrecht.nl
(w) www.crisiskaartutrecht.nl

Bezoekadres
Steunpunt GGZ
Kaatstraat 18
3513 BK te Utrecht